Sansai - jarní "zelenina"

24. dubna 2008 v 8:00 | pepáš a niko |  Ze Sněhové země
TOPlist
Sansai - jarní horská "zelenina" nás táhne do blízkých hor a lesů. Vždyť jsou pupeny nasáklé sílou jara a dodají tělu energii, kterou spotřebovalo během dlouhé zimy zde ve Sněhové zemi. Na krátkém videu jsou zachyceny pupeny stromu košiabura, jenž má v češtině krkolomný název akantopanax deštníkolistý. Chudák, takové jméno si určitě nezaslouží.
Stejně jako tara no me, pupeny stromu arálie vysoká (nebo též arálie štíhlá) se košiabura hodí na tempuru, tedy na smažení v křupavém těstíčku. Stačí jediné sousto, aby člověka uchvátila nejen svěží chuť, ale i báječná vůně, která v sobě skrývá jaro.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama